Ben jij ook zo iemand die bang is dat ie wat mist? Wil je altijd de laatste nieuwtjes weten, probeer jij over van alles informatie te verzamelen, en wil je overal bij zijn? Kijk dan eens waar je eigenlijk precies mee bezig bent, en wat erachter zit dat je niets wilt missen.

Het kán zijn dat je denkt van jezelf dat je niet goed genoeg bent. Dat je je eigen situatie onder controle houdt door alles te willen horen, weten, volgen, zodat je niet aangesproken kunt worden dat je onvoldoende weet. Je wilt dus eigenlijk voor de troepen uit blijven gaan. Maar omdat je elke keer probeert de situatie te beheersen, probeert niets te missen, is het ook moeilijk om echt goed met jou in contact te komen en te communiceren in het heden. Want in feite ben je altijd bezig met de toekomst, met wat je nog niet weet, met dingen die later – misschien – gaan gebeuren.

Wat maakt dat je zoveel controle wilt houden?
Sta je wel open voor anderen? Je bent zo bezig met informatie vergaren, dat je niet ziet wat er in het nu en om je heen is. Daardoor ben je niet in contact, je bent altijd voorbij iemand aan het kijken. Je bent de toekomst aan het beheersen, en je kunt niet genieten van het moment, van wat er hier en nu is. Dat put je uit, je ze zit er niet relaxt bij. Wie bang is iets te missen is ook de hele tijd op zijn qui-vive: weet ik wel voldoende, zou ik toch niet dáár moeten zijn …

Wat is belangrijker? Controle of contact.

 

Lees ook mijn inzicht: Je niet geleefde leven