Over de inzichten

Ik wil met een lerende en bewuste houding in het leven staan. Hoe kan ik anders mijn klanten ondersteunen? Daarom streef ik er naar om dagelijks open te staan voor nieuwe eye-openers. Dit doe ik door bewust aanwezig te zijn in mijn dagelijkse ontmoetingen. Door mensen op te zoeken met veel levens- en werkervaring, door het contact te zoeken met collega’s die op andere werkterreinen actief zijn of die heel anders in het leven staan. En door veel te lezen. Het zorgt ervoor dat ik zo scherp en alert mogelijk blijf. Voor mij belangrijke voorwaarden om mijn werk te kunnen doen. Ik kan immers een klant niet goed ondersteunen als ik mijzelf niet ontwikkel.

Op deze plek kunt u mijn inzichten lezen. Dit “hoofdstuk” is op mijn site terecht gekomen op verzoek van een aantal vast klanten. Zij maakten tijdens onze ontmoetingen aantekeningen van uitspraken die ik voor mij gevoel vrij terloops deed. “Schrijf eens een boek Petra” was de vraag. Dat is mij wat teveel van het goede. Wel streef ik er naar om (bijna) iedere dag een “inzicht” te delen. De inzichten kunnen behulpzaam zijn om mensen en situaties te kunnen begrijpen, te kunnen duiden. Ik realiseer mij dat inzichten persoonlijk zijn. Dat ze veel zeggen over wie ik ben en hoe ik in het leven sta. Ik realiseer mij ook dat ze voor een ander niet betekenisvol hoeven te zijn. Of sterker nog het kan zijn dat de ander er totaal niet mee eens. Voor mij is dat interessant omdat de reactie van de ander interactie op gang kan brengen waar ik mij door kan ontwikkelen. Omdat ik ook verander zie ik mijn inzichten niet als vaststaand. Ze laten zien hoe ik op een moment naar iets kijk en zijn dus aan verandering onderhevig. Sommige scherp ik in de loop der tijd aan. Hoewel ze in de je-vorm geschreven staan is de boodschap vanzelfsprekend ook voor mezelf bedoeld!

Hoe meer afstand, hoe groter het gevoel van onveiligheid

Hoe onderhoud jij je contacten met mensen in je buurt? Groet je mensen, maak je weleens een praatje, vraag je hoe het met iemand gaat? Veel gemeentes doen onderzoek naar hoe inwoners hun stad, hun dorp of hun wijk beleven. En soms blijkt uit die onderzoeken dat mensen...

Kleine stapjes, grotere kans op succes

Grote stappen snel thuis? Dat lijkt vaak zo. Maar als je fundamenteel iets wilt veranderen, pas dan op voor grote beloftes en snelle oplossingen. Als je iets aan je levensstijl of je gedrag wilt veranderen, zijn er heel veel kleine stapjes nodig en heel veel...

Zit jij in je eigen film?

Je moet écht hier of daarheen”, “Je moet dit of dat eens doen”, “Je doet dit te veel of dat te weinig …”, “Je moet hier eens op letten”. Mensen proberen je vaak te beïnvloeden. Uit enthousiasme of omdat ze ergens ervaring mee hebben. Ze geven je soms goedbedoeld...

Grip op je dag … en op je leven

Heb je het gevoel dat je geleefd wordt en dat allerlei dingen je overkomen? Dat anderen eigenlijk je agenda en je leven bepalen? En meer invloed op je leven hebben dan jijzelf? Probeer ’s ochtends eens de basis te leggen om grip te krijgen op je dag en op je eigen...

Vergrootglas of zelfbespiegeling

Ligt het aan jou of aan de ander? Waar zoek jij de oorzaak van je eigen onvrede, onrust, zorgen en angsten? Bij jezelf of buiten jezelf? Het gebeurt in onze samenleving veel: tegenstellingen worden uitvergroot en de minder goede kanten belicht, met als bedoeling te...

Lekker de controle !?

‘Wat ben je toch een controlfreak!’ Krijg je dat weleens te horen? Je wilt er tot in de puntjes verzorgd uitzien. Je wilt dat je partner zich gedraagt. Dat je zoon niet zo snel spreekt. Dat je leidinggevende niet zo opschept. Dat je moeder niet zo zeurt ... Je bent...

Mail

info@horstconsult.nl

Telefoon

06 – 11 08 68 58

In contact komen